luni, 30 aprilie 2012

Stilul vestimentar Goth


Stilul Goth își are originea în cultul Victorian. Stilul vestimentar Goth este dominat de culoarea neagră, la fel cum sunt și modul de purtare al părului și machiajul.
Stilul vestimentar Goth este stilul adepților subculturii Goth. Acest stil este caracterizat de tente de culoare închisă, câteodată morbid,cu haine de culoare neagră, părul și buzele (vopsite) în negru. Atât femeile cât și bărbații poartă ochii conturați și unghiile vopsite în negru.  Acest stil are elemente împrumutate de la stilul Punk, Victorian și Elizabethian. De multe ori stilul Goth a fost confundat cu stilul heavy metal. (wikipedia.org).
Simon Reynolds descrie acest curent în modă asemănându-l cu paloarea morții, având părul negru lăsat pe spate, tricouri și cămăși negre, pălării negre, haine din piele și multe accesorii metalice, religioase și chiar macabre(oase, capete de schelet, etc.).
Subcultura Goth și curentul creat în muzică, dar și în modă a fost o reacție împotriva modei disco din anii 70’ și un protest împotriva dominanței extravaganței în culori vii și pastelate a modei anilor 80’. Se poate spune chiar că Goth este o versiune modernă a exceselor perioadei Victoriene târzii. (Maxim W. Furek)

Un comentariu:

  1. Alexander McQueen si John Galliano au fost, cred,unii din putinii creatori de moda care au sustinut acest stil vestimental al gotherilor. Dar ... totusi daca privesc lucrurile mai apropiat de ceea ce se intampla in prezent, cred ca o sa ajunga sa nu mai apartina acestui stil, pentru ca, eu cred, ca urmeaza o perioada in care acest stil vestimentar o sa se degradeze treptat, azi fiind utilizat de un grup mare de tineri, prost informati, astfel, stilul pierzandu-si specificitatea reprezentativa, in cele din urma ajungand sa nu mai aiba nici o legatura cu stilul gotherilor. Poate gotherii o sa gaseasca ceva bun de inlocuit, chiar daca este genial. Foarte frumos ai scris tu aici, sa fiu sincera, as fi dorit oricum mai multe informatii. Iti multumesc ! Oricum am privi lucrurile, subcultura goth, este in continuare o mare enigma, probabil ca in asta consta farmecul ei. Multumesc inca odata ... ai felicitarile mele ! Bravo !

    RăspundețiȘtergere